Cursusaanbod 2018-2019

Op basis van de ervaringen van het afgelopen jaar en na overleg met de directeuren en de leden van de PGMR is gekozen voor het volgende aanbod:
 

- Een aanbod van Cadenza-hs voor leerkrachten, IB-ers en schoolleiders

Een aanbod van digitale cursussen via Cadenza-hogeschool (concurrent van Heutink) waarbij we geen collectief abonnement afsluiten, maar betalen per individuele werknemer. Spreekt het aanbod je aan, schrijf je dan in via dit aanmeldingsformulier. Wij zorgen dan dat je een account krijgt. Een abonnement kost € 125 per deelnemer en we gaan er vanuit dat je dan 2 à 3 (of meer) van de 75 cursussen afneemt.

Klik hier voor het nieuwe cursusaanbod 2019
 

- Een aanbod via Edutrainers

Het aanbod onderscheidt zich van Cadenza-hs, omdat het zich meer toelegt op de technologische ontwikkelingen binnen het onderwijs. Evenals Cadenza-hs biedt men de mogelijkheid te werken met een digitale coach of kunnen er workshops op school worden verzorgd. Denk hierbij aan trainingen op het gebied van Office 365. De losse leerpaden kosten € 25 per stuk. Bij Edutrainers spreekt men niet over modules, maar leerpaden. Een volledig abonnement op alle leerpaden is € 95,-- per docent per schooljaar. Ook hiervoor geldt: heb je interesse voor een (of meerdere) leerpad(en), schrijf je dan in via dit aanmeldingsformulier. Wij regelen dan een account.
Aanbod zie: Edutrainers   http://www.spons.nl/edutrainers

*Test uw ICT vaardigheden - minimumdoelen voor Spectrumleraren 

 

- Een seminar 'Evenwichtskunst' die je live mag ondergaan

Werkdruk en -stress blijven risicofactoren als het gaat om uitval in het onderwijs en uiteindelijk burn-out.

Met twee teams (wel apart) willen we een pilot houden. Op een avond of een deel van een studiedag krijg je van ervaren arbeidspsychologen de laatste inzichten over stress en reiken ze je handvatten aan om de invloed van stress op je leven te minimaliseren. De nadruk ligt dan ook vooral op het vergroten van vitaliteit, ontspanning en energie. Ze willen je ruggensteun geven bij het bereiken van jouw gewenste werk-privé balans, omdat het een hele kunst is.

Op naar het lichter leven en werken! Het seminar wordt er een van interactie en dynamiek en zal dan ook geen langdurige zit worden. De trainers houden het zo energiek en stimulerend als mogelijk, omdat de cursist op die manier met plezier nieuwe kennis vergaart. Met de ervaringen van de twee teams kijken we of we het seminar aan een volgend team aanbieden of op persoonlijke inschrijving. Voordeel om het teamverband te doen is dat je met elkaar ook een taal leert spreken om de werkdruk te lijf te gaan.